De Boer: ‘Gecharmeerd van Van Basten’

Frank de Boer stelt dat Marco van Basten welkom is bij Ajax. De oud-topspits trad deze week terug bij AZ als hoofdtrainer en gaat nu in Alkmaar als assistent-coach aan de slag.

De Boer volgt de ’trainerssoap’ bij AZ met de nodige belangstelling. Van Basten vertelde deze week op een persconferentie dat hij niet langer hoofdtrainer wilde zijn vanwege fysieke ongemakken. AZ wilde Alex Pastoor naar voren schuiven als opvolger, maar donderdag werd bekend dat de ex-assistent van Van Basten per direct vertrekt.

“Misschien kunnen ze nu Co Adriaanse aanstellen, dan hebben ze Bassie en Adriaan”, zei Ajax-trainer De Boer met een brede glimlach tijdens een persconferentie. “Of Marco niet beter kan terugkeren naar Ajax? Wij zijn gecharmeerd van hem en hij is natuurlijk een Ajacied. Nu is dat niet aan de orde.”

“Mocht het ooit zover komen, dan zal Ajax daar zeker over nadenken, lijkt mij”, aldus De Boer. Van Basten was in het seizoen 2008/09 hoofdtrainer van Ajax. De oud-international doet een stap terug omdat de spanning en stress van het werken als hoofdtrainer tol begon te eisen op fysiek en mentaal vlak.

Tekst: Goal.com

Related posts