Boilesen moet vrezen voor verliezen basisplaats: ‘Het moet beter’

Nicolai Boilesen dreigt zijn plek in de basiself van Ajax kwijt te raken. De Deen is de laatste tijd niet goed in vorm en ging woensdagavond in de fout tegen Paris Saint-Germain, waardoor Edinson Cavani de score kon openen. Frank de Boer weet dat Nick Viergever ook als linksback kan spelen en zeker omdat Niki Zimling sterk inviel als defensieve middenvelder, lijkt dat een serieuze optie.

De Boer wil meer meedogenloosheid zien bij Boilesen. “Hij moet voelen dat er een soort doodstraf staat op het laten scoren van je tegenstander”, zei de coach van Ajax op de persconferentie. “Dat kan absoluut beter; hij staat er in eerste instantie immers om te verdedigen. Maar dat weet hij zelf ook. Hij zat gisteren ook enorm met die fout, zo vertelde hij.”

Viergever kan volgens De Boer op drie posities spelen: als verdedigende middenvelder, als centrale verdediger en als linksback. “De opstelling? Daar ben ik wel zo goed als uit”, zei De Boer, die geen namen wilde geven.

Tekst: Voetbalzone

Related posts