Boilesen: ‘Ik had bij die 0-1 juist vrije trap verdiend’

Als er één speler met een minder prettig gevoel terugkijkt op het 1-1 gelijke spel van Ajax gisteravond (woensdag) tegen Paris Saint-Germain. Dan is dat ongetwijfeld Nicolai Boilesen.

De Deense linksback ging in de 14e minuut vreselijk in de fout, waardoor Edinson Cavani uiteindelijk de openingstreffer binnenschoot in de openingswedstrijd van de groepsfase van de Europa League. “Ik had die bal meteen terug moeten koppen naar Jasper Cillessen.”

“Dan had ik geen risico genomen”, kijkt Boilesen terug op het bewuste moment tegenover NU.nl. Hij verwerkte een lange bal van achteruit verkeerd. “Ik raakte de bal niet goed. Daarna zat Lucas in mijn rug. Ik wilde wegdraaien en voelde een duw, waardoor ik viel. Zo raakte ik de bal kwijt. In mijn ogen verdiende ik dus een vrije trap. Maar ik moet het nog wel even terugzien op televisie.”

Boilesen trok zich de tegentreffer persoonlijk aan. “Ik was een beetje gefrustreerd. De rest van de eerste helft heb ik zonder risico’s gespeeld. Ik moest me herpakken en dat ging aardig. In de tweede helft ging het zelfs een stuk beter.”

“Dit geeft ook vertrouwen voor de rest van de Champions League-campagne. We hebben laten zien dat we tegen één van de beste ploegen van Europa voetballend op de been kunnen blijven, als we maar vooruit durven te spelen.”

Tekst: Elfvoetbal

Related posts