Ajax A1 maakt in ‘jeugd-Champions League’ gehakt van PSG

Ajax speelde woensdag een sterke tweede helft tegen Paris Saint-Germain, maar scoorde slechts eenmaal en moest daardoor genoegen nemen met een gelijkspel in de eerste speelronde van de Champions League. In de UEFA Youth League deed de A1 van Ajax het donderdag een stuk beter tegen Paris Saint-Germain A1, dat in Amsterdam met liefst 6-1 werd verslagen.

Ajax was een forse maat te groot voor de leeftijdsgenoten uit Frankrijk en scoorde via Donny van de Beek (3x), Adham El Idrissi (2x) en aanvoerder Jaïro Riedewald. Namens PSG was Yohann Demoncy trefzeker, maar zijn doelpunt viel een ruim kwartier voor tijd, toen Ajax al met 5-0 voorstond en de wedstrijd dus al gespeeld was.

In de UEFA Youth League spelen de A-junioren dezelfde wedstrijden als de eerste elftallen in de Champions League. De eerstvolgende wedstrijd van Ajax A1 is over twee weken dus tegen APOEL Nicosia, dat woensdag met 3-0 verloor van Barcelona.

Tekst: Voetbalzone

 

Related posts