Jong Ajax verliest nuttig oefenduel

Hoewel de competitie dit weekeinde stilligt vanwege interlandverplichtingen van veel spelers, oefende Jong Ajax vrijdagmiddag tegen Jong Utrecht. Het duel stond onder andere in het teken van de rentree van Damian Mirani, Abdelmalek El Hasnaoui en Sinan Keskin die na blessureleed weer op de weg terug zijn. De Amsterdammers verloren met 0-2.

Het nuttige van de oefenpartij was dat een aantal spelers weer belangrijke speelminuten kon maken. Zij het een uur na blessures, zij het negentig minuten omdat ze de laatste tijd nauwelijks wedstrijdritme hebben kunnen opbouwen. Soms moesten zij spelen op voor hen vreemde posities, bijvoorbeeld voor Ilan Boccara die als linker centrale verdediger aantrad. ,,In de eerste helft maakten we veel fouten, konden we geen enkele goede aanval opzetten en ging er ook verdedigend veel fout. Het grote aantal fouten verbaasde ons wel, maar er waren wel oorzaken aan te wijzen. Zo had een aantal jongens lang niet gespeeld, stond op een voor hun vreemde positie en bovendien was de samenstelling van het elftal ook onbekend”, gaf Ulderink aan.

De trainer was blij met de weerstand van Jong FC Utrecht dat een goede eerste helft op de mat legde en een voorsprong nam via Darren Rosheuvel. Kort na rust maakte Badjeck de 0-2. ,,In de tweede helft waren wij de bovenliggende partij en kregen ook een veel kansen”, had Ulderink gezien. ,,De grootste was toen Dankerlui de bal voorgaf op Becker die voor een leeg doel de bal naast schoot.”

Voor Becker, Acolatse en Menig was dit het tweede duel binnen de 24 uur. Donderdagavond waren zij een helft bij het Beloftenteam van Oranje in actie gekomen en nu dus weer een helft bij hun club.

Jong Ajax hervat de competitie in de Jupiler League op maandag 15 september als Sparta Rotterdam naar de Toekomst komt.
Opstelling Jong Ajax: Mous; Noordhof, Mirani (60. Leyder), Boccara, Van Koesveld; Vissie, El Hasnaoui (45. Keskin), Bakker (60. Vissers); Muric (60. Becker), Menig (45. Acolatse), Bousbiba (60. Dankerlui)

Tekst:Ajax.nl

Related posts