‘Blind zal het geweldig doen als hij op de juiste manier wordt gebruikt’

Toby Alderweireld twijfelt er niet aan dat Daley Blind gaat slagen bij Manchester United. De middenvelder werd niet al te lang geleden nog verguisd door zijn eigen fans, maar groeide in een paar jaar tijd uit tot steunpilaar van Ajax en volwaardig A-international. Wel drukt Alderweireld Louis van Gaal op het hart zijn landgenoot op de juiste manier te gebruiken.

“Daley heeft een goede blik op het voetbal, is erg slim en zijn eerst balcontact is volgens mij zijn sterkste punt”, tekent Sky Sports op uit de mond van de Belg, die zelf onlangs een huurovergang van Atlético Madrid naar Southampton afrondde. “Hij heeft de afgelopen jaren een heel goede ontwikkeling doorgemaakt. Als hij bij Manchester United als linksback of centrale middenvelder kan spelen, zal hij het geweldig doen.”

De twee spelers kennen elkaar al van jongs af aan. Alderweireld werd al in zijn jeugdjaren opgenomen in de voetbalacademie van Ajax, waar hij zich net als Blind wist te onderscheiden. Bij het eerste elftal kwamen de twee elkaar vervolgens weer tegen. Alderweireld maakte vorig jaar al een transfer naar Spanje, maar kiest nu dus alsnog voor Engeland. Blind werd onlangs voor zo’n achttien miljoen euro verkocht aan United.

Tekst:Voetbalzone

Related posts