Ajax Vrouwen winnen bij KAA Gent: 1-5

De Ajax Vrouwen hebben het laatste competitieduel in de BeNe League met 1-5 gewonnen bij KAA Gent. Eshly Bakker boog een 1-0-achterstand nog voor rust om in een 1-3-voorsprong. Desiree van Lunteren en Babiche Roof scoorden na rust.

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen bij KAA Gent koos trainer Ed Engelkes aanvankelijk voor vijf andere speelsters in zijn basis. Dit met oog op de bekerfinale van aanstaande maandag tegen PSV/Eindhoven. Daar kwam pal voor de aftrap ook Babiche Roof nog bij die Claudia van den Heiligenberg (ziekteverschijnselen) op het laatste moment verving. Vanwege het ontbreken van Hogewoning én Van den Heiligenberg droeg Whitney Sharpe weer de aanvoerdersband.

De speelsters van Ajax lijken klaar voor de bekerfinale op maandag 9 juni om 14:30 uur bij AFC. Tegenstander is dan psv/Eindhoven en de Ajax Vrouwen kunnen voor een historische middag zorgen. Bij winst is de eerste prijs voor deze nieuwste loot aan de Ajax-boom een feit.

Opstelling Ajax Vrouwen: Du Ry; Delleman, Marees, Tang (46. Zeeman), Sharpe; Manduapessy (72. Versteegt), Van Lunteren, Kaagman; L.Bakker (62. Van den Bighelaar), E. Bakker, Roof