Van der Sar kondigt via Twitter ‘big news’ aan

Ajax gaat vandaag groot nieuws bekendmaken. Dat zegt directeur marketing Edwin van der Sar maandagavond via zijn Twitter-account: Big news coming out tomorrow so stay tuned for updates! De verwachting op social media is dat de club de nieuwe hoofdsponsor presenteert.

Oud-doelman Van der Sar is met collega Michael Kinsbergen, algemeen directeur, al maanden op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor; dat is nu nog Aegon. De verzekeraar verlengde in maart daarom zijn contract met een half jaar, tegen een bedrag van drie miljoen euro. Hierdoor kreeg Ajax langer de tijd om een nieuwe naam te strikken.

Aegon betaalde de afgelopen jaren circa twaalf miljoen per seizoen; voor het extra halfjaar kreeg men vijftig procent korting. Aegon blijft overigens sowieso aan als subsponsor. Aanvankelijk leek Huawei de nieuwe hoofdsponsor te worden, maar het Chinese technologiebedrijf werd slechts ‘een officiële partner’.

Tekst: Voetbalzone

Related posts