Van Gaal: ‘Vermeer past beter in profielschets maar Jasper houdt de ballen beter tegen’

Jasper Cillessen is op het WK in Brazilië de eerste keeper van het Nederlands elftal. Althans, de doelman van Ajax heeft van bondscoach Louis van Gaal rugnummer 1 gekregen voor het eindtoernooi. Michel Vorm moet het doen met 22, terwijl Tim Krul rugnummer 23 heeft gekregen. Op dit moment heeft Vorm een streepje voor op Krul, maar dat wil niet zeggen dat het op het WK ook zo is.

“Het spijt me dat ik nog een keer moet zeggen dat Kenneth Vermeer beter in de profielschets past, maar Jasper houdt de ballen beter tegen. En daar gaat het uiteindelijk om. De rest kunnen we hem leren”, laat Van Gaal op een persconferentie weten over de concurrentiestrijd voor de plek onder de lat. Vermeer viel in een eerder stadium al bij het Nederlands elftal.

Vorm heeft een lager rugnummer gekregen dan Krul en dat wil zeggen dat hij momenteel de tweede keeper is. “Dat hangt wel van het moment af”, legt de keuzeheer uit. “Vorm is op dit moment beter dan Krul en dat heb ik ze verteld, maar dat kan vandaag al anders zijn.”

Related posts