Cillessen houdt niet van vergelijking met idool Van der Sar

Jasper Cillessen is een nuchter persoon en voelt zich daarom ongemakkelijk bij de vergelijking met zijn jeugdidool Edwin van der Sar. De doelman praat met Voetbal International over zijn status bij de lijstaanvoerder uit Amsterdam.

‘Ik hoor dat ook geregeld”, aldus de uit Groesbeek afkomstige keeper. ”Maar dan moet ik lachen. Kom op, we hebben het over Van der Sar. Jarenlang de beste keeper ter wereld, met zoveel interlands en prijzen achter zijn naam. Ik vind het een eer, maar ik moet nog heel veel bereiken om een beetje in zijn buurt te komen.”

Toch is Van der Sar vaak letterlijk in zijn buurt, want de oud-international is tegenwoordig als directeur marketing aan Ajax verbonden: ”In het begin was dat best vreemd”, geeft Cillessen toe. ”Van der Sar is mijn jeugdheld, ik keek tegen hem op. Opeens stond ik met ‘m te praten, dan gaat zoiets wel door je heen. Inmiddels is het wat normaler geworden. Oliver Kahn (oud-doelman uit Duitsland, red.) was ook mijn voorbeeld. Een totaal ander type, maar die uitstraling… Echt een beest in het doel.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts