Van Hanegem: ‘Jammer dat Ajax pas kan winnen door jongen van zeventien jaar’

Ajax kroonde zich zondag in Zuid-Limburg tot winterkampioen. Door twee late doelpunten van de zeventienjarige competitiedebutant Jairo Riedewald zegevierde het team van Frank de Boer met 1-2 over Roda JC Kerkrade. Willem van Hanegem vindt het prachtig dat de jonge invaller het duel liet omkantelen, maar zet tegelijkertijd ook vraagtekens bij de vorm van Ajax.

“Twee goals bij je debuut. Je moet Ajacied zijn om zoiets te overkomen, het zit gewoon in die club, dit soort dingen”, erkent de oud-speler en -trainer van feyenoord in het Algemeen Dagblad. “Ik vind het erg mooi hoe ze dat flikken. Maar aan de andere kant is het jammer dat je uit pas kan winnen door een jongen van zeventien erin te gooien. Dat is fantastisch mooi, maar het moet niet nodig zijn.”

Volgens Van Hanegem is Ajax nog niet constant genoeg om eerste klas kampioenskandidaat te zijn en moet het team van De Boer het ook hebben van toevalligheden. “De Boer is een professional, die bijna nooit echt tevreden is, maar voor het overige zijn ze daar te vaak blij met zichzelf. Ze hebben van een gemankeerd Barcelona gewonnen en sindsdien zijn ze een beetje de weg kwijt. Ik hoop dat De Boer zijn ploeg wat meer naar zijn eigen niveau optrekt. Ik zou het hem gunnen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts