Wintertitel Ajax bracht altijd kampioenschap

Het winterkampioenschap van Ajax lijkt gezien de historie een garantie voor een titel aan het einde van het seizoen. De Amsterdammers grepen zondag voor de zesde keer in de clubgeschiedenis de koppositie bij de winterstop. De vorige vijf keer leverden iedere keer een landskampioenschap op aan het einde van de rit.

Ajax won de laatste zes competitieduels allemaal en omdat de concurrentie hier en daar morste, gaat de regerend landskampioen nu al aan kop. De laatste drie seizoenen, waarin telkens de titel werd gepakt, stond Ajax op een achterstand van respectievelijk vijf, vijf en één punt(en).

De Boer was na afloop van Roda JC blij, maar vooral met zeges zoals in Kerkrade. ‘Uiteindelijk zijn we nu afhankelijk van ons zelf. Als we alles winnen, zijn we kampioen. Zo simpel is het. Maar daar moet je elke keer keihard voor vechten. Het zegt me niet zo veel dat we bovenaan staan, maar wel dat we hier bij Roda JC winnen. Dat we bij Cambuur en Roda JC in de slotfase winnen, zegt me dat er heel veel spirit in dit elftal zit om tot het laatste moment te vechten. Dat is een prettige gedachte.’

Bron: De Telegraaf

Related posts