De Boer: ‘Ajax is in drie jaar tijd stabieler geworden’

Hoewel Ajax zich na de overwinning op Roda JC Kerkrade als koploper van de Eredivisie kan gaan voorbereiden op de tweede seizoenshelft, is trainer Frank de Boer nog niet helemaal tevreden over de afgelopen maanden. Zijn ploeg krijgt van hem een voldoende, maar De Boer hoopt op verbetering.

Omdat Vitesse zaterdag niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel bij Heracles Almelo, moesten de Arnhemmers afstand doen van de eerste plaats die ze de laatste weken bezetten. Ajax is de nieuwe lijstaanvoerder, maar als De Boer gevraagd wordt naar een voorlopig rapportcijfer voor zijn elftal blijft hij bescheiden. “Ik ga voor een 7-. Dat is nog niet heel hoog, nee”, vertelt de coach aan de NOS.

“Ik wil altijd naar het hoogste en denk dat we nog veel verder kunnen. Na de winterstop wil ik een 8,5 halen”, kijkt De Boer vooruit naar de tweede seizoenshelft. De voormalig verdediger heeft wel tot zijn tevredenheid geconstateerd dat zijn spelers er in vrijwel iedere wedstrijd in slagen om te domineren en om kansen te creëren. “Ajax is in drie jaar tijd stabieler geworden”, maakt De Boer duidelijk.

Tekst: Voetbalzone

Related posts