Veltman: ‘Als jongetje droomde ik hiervan’

Ajax heeft de wintertitel, zoals dat zo mooi heet, binnen. Daar koop je alleen weinig voor. De ploeg legt de nadruk dan ook ergens anders op. De groei die het jonge elftal heeft doorgemaakt, is belangrijker. Dat vertelt Daley Blind in gesprek met NuSport.

“We raken niet snel meer in paniek.” Eerder dit seizoen hadden de Amsterdammers moeite met het wekelijks presteren. Dat is de laatste weken rechtgezet. Blind: “Alleen Cambuur-uit vorige week was een incidentje, toen speelden we zwak en wonnen we met geluk.”

Joel Veltman is een van de revelaties bij Ajax. Hij brak recent door, maar speelt als een doorgewinterde routinier. “Maar het went nog steeds niet dat ik in Ajax 1 sta hoor. Ook uit bij Roda denk ik: ‘wow, ik mag spelen.’ In de Arena geldt hetzelfde. De Arena went nooit”, vertelt hij.

Zijn debuut bij het Nederlands elftal was ook onvergetelijk. “Dat was toch wel het hoogtepunt van de eerste seizoenshelft. Maar dat ik elke week in Ajax 1 sta is al heel mooi. Als jongetje droomde ik hiervan.”

Veltman toont zich realist ten opzichte van het winterkampioenschap. “Uiteindelijk heb je als winterkampioen nog niks. Dit keer staan we nu al bovenaan. Hopelijk kunnen we dit ook.” Ajax haalde de afgelopen drie jaar de landstitel binnen. Elke keer knokten de hoofdstedelingen zich na een achterstand terug in de tweede helft van de competitie.”

Tekst: Elfvoetbal

Related posts