Jaar voor Sigthorsson zit erop, Siem de Jong mag hopen

Kolbeinn Sigthórsson komt dit kalenderjaar niet meer in actie. De spits heeft de band van zijn rechterenkel ingescheurd. De centrale aanvaller liep de blessure afgelopen vrijdag op in de heenwedstrijd van de play-offs om de laatste WK-tickets. Met IJsland ontving hij toen in Reykjavik Kroatië. Sigthórsson verdraaide het gewricht en verliet op een brancard het veld.

Na de wedstrijd werd al gevreesd voor een langdurige afwezigheid van de topscorer. Een mri-scan bracht vandaag (donderdag) uitsluitsel. De IJslander maakte net een serie wedstrijden nadat lange blessures hem vorig seizoenen lang uitschakelden.

Siem de Jong heeft een verrekking in zijn rechterhamstring. Die blessure liep hij dinsdagavond al voor rust op tijdens de oefeninterland Nederland – Colombia (0-0). Dat wees ook een mri-scan uit. Dat lijkt een inactiviteit van twee tot drie weken tot gevolg te hebben.

Het is nog onbekend hoe lang beide spelers exact uit de roulatie zullen zijn. Beide spelers missen in ieder geval het Eredivisietreffen met Heracles Almelo van zaterdag en het Champions League-duel van komende dinsdag tegen FC Barcelona.

Tekst: Elfvoetbal

Related posts