De Boer: ‘Denswil maakt evenveel kans op het WK als Veltman’

Toen Toby Alderweireld naar Atlético Madrid vertrok, gold Joël Veltman als de belangrijkste kandidaat om de Belg te vervangen. Veltman raakte echter geblesseerd en daar profiteerde Stefano Denswil van. Laatstgenoemde veroverde een basisplaats bij Ajax, naast Niklas Moisander in het hart van de defensie, maar toch maakte Veltman eerder zijn debuut in het Nederlands elftal.

Veltman speelt bij Ajax nu naast Denswil, na een blessure bij Moisander, en werd door bondscoach Louis van Gaal opgeroepen voor de oefeninterlands tegen Japan en Colombia. Veltman maakte in laatstgenoemde wedstrijd zijn debuut en maakte een uitstekende indruk. Frank de Boer zag de mandekker een goede stap richting het WK van Brazilië zetten, maar sluit niet uit dan Denswil volgend jaar ook meegaat met het Nederlands elftal.

“Dat hangt af van hoe we het met Ajax in Europa doen en hoe Stefano zich in de duels met topspelers houdt”, zegt De Boer tegen De Telegraaf. Volgens de coach is het feit dat Ajax in de Champions League op het allerhoogste niveau speelt een belangrijke reden voor spelers om naar Amsterdam te komen, omdat je in dit toernooi maximaal wordt getest. “En dat staat je op een WK ook te wachten”, weet De Boer.

De oefenmeester vindt dat spelers met Champions League-ervaring een streepje voor moeten hebben op spelers die nog niet op dit niveau hebben gespeeld: “Maar dat is mijn mening, ik weet niet hoe Louis van Gaal daar over denkt. Als Stefano zich Europees fantastisch presenteert, denk ik dat hij evenveel kans op het WK maakt als Joël, want ze zijn beiden grote talenten.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts