Update omtrent eventuele komst Elia: Zaakwaarnemer en Werder ontkennen

Volgens De Telegraaf is Ajax momenteel in onderhandeling met Rodger Linse, de zaakwaarnemer van Eljero Elia, over een terugkeer van de buitenspeler in de hoofdstad. Hij was daar actief als jeugdspeler, maar redde het er niet en maakte elders zijn profdebuut. Frank de Boer zou echter hebben aangegeven er een vleugelaanvaller bij te willen hebben en de keuze lijkt nu gevallen op Elia.

De 26-jarige Elia debuteerde negen jaar geleden bij ADO Den Haag in de Eredivisie. Van zijn dertiende tot zijn vijftiende jaar maakte hij deel uit van de jeugdopleiding van Ajax, maar hij ging terug naar Den Haag toen Ajax besloot dat hij niet meer kon blijven. Na drie seizoenen in de hoofdmacht pikte FC Twente hem op en vervolgens ging het snel. Elia blonk wekelijks uit en verdiende een transfer naar Hamburger SV.

Daar werd de aanvaller international van Oranje en speelde hij 28 interlands: hij deed mee in vier wedstrijden op het WK 2010. Na een mislukt avontuur bij Juventus haalde Werder Bremen hem terug naar Duitsland, maar daar werd Elia niet zo gelukkig. Hij kreeg wel vertrouwen van de technische staf, maar scoorde niet en kwam negatief in het nieuws met straatraces. Zijn contract in Bremen loopt nog drie jaar door.

Onduidelijk is of Ajax de rappe aanvaller nu wil huren of kopen van Werder. De Amsterdammers lieten deze zomer Derk Boerrigter (Celtic), Miralem Sulejmani (transfervrij) en Jody Lukoki (SC Cambuur, verhuurd) vertrekken en het aantal vleugelaanvallers is niet zo groot meer. Elia zou trainer De Boer meer armslag geven in offensief opzicht. Op dit moment staan Viktor Fischer en Bojan Krkic op de flanken. “Elia is een mogelijkheid”, bevestigt De Boer aan de ochtendkrant.

Update 19.38 uur: Ajax dreigt na het mislopen van Ola John ook naast Eljero Elia te grijpen. Na het veto van Benfica aangaande de komst van John richtten de Amsterdammers zich op Elia. Elia’s zaakwaarnemer Rodger Linse sprak de berichten over de eventuele komst van Elia tegen. ‘Ik ben níet met Ajax in gesprek over Eljero Elia. Hij blijft bij Werder Bremen.’ Ook de Duitse club ontkent tegenover Voetbal International dat Elia richting Amsterdam vertrekt.


Tekst: Voetbalzone

Related posts