De Boer: ‘Sneu voor Veltman; Van der Hoorn is er klaar voor’

Frank de Boer gaf tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel tegen AZ aan de blessure van Joel Veltman voor voor hem persoonlijk erg sneu te vinden. ‘Hij was heel goed bezig, speelde met veel vertrouwen. Hij klopte op de deur, zat heel dicht tegen de basis aan.’

Met Alderweireld en Van der Hoorn heeft hij nog voldoende opties achter de hand. Van der Hoorn is er volgens hem klaar voor. ‘Ik zou hem moeiteloos in de basis kunnen zetten. Hij is topfit en heeft vorig jaar genoeg duels gespeeld.’

Alderweireld krijgt voorlopig de voorkeur in de basis. Maar dan zal hij wel bij moeten tekenen. ‘Als Toby niet verlengt, dan moet hij weg natuurlijk,’ zo zei de Ajax coach onomwonden. Overigens gaf de Belg al eerder aan daar voor open te staan. De Boer ziet in de blessure van Veltman geen reden een eventuele transfer van Alderweireld tegen te houden.

Tekst: AjaxNetwerk

Related posts