Jonk: ‘Steeds meer trainers op de juiste positie’

Wim Jonk is achter de schermen nog altijd druk bezig de jeugdopleiding van Ajax te hervormen. In de twee seizoenen dat de geboren Volendammer met de scepter zwaait zijn er al grote stappen gemaakt in Amsterdam, maar beseft Jonk zich maar al te goed dat er nog stappen gemaakt kunnen worden.

“Het is goed dat je als trainer gespecialiseerd bent in een bepaalde leeftijdsgroep”, zegt Jonk op de website van Ajax. “Een speler van Ajax F1 vraagt immers om een heel andere benadering dan een jeugdspeler die in de pubertijd zit. Iedere leeftijdsgroep vergt bepaalde didactische kwaliteiten van een trainer.”

Er wordt dan ook goed gekeken naar de geschikte trainers. “Je ziet dat bijvoorbeeld ook op een basisschool waar een bepaald type docent geschikt is voor groep 3 en een ander juist de kwaliteiten heeft om groep 7 of groep 8 voor zijn of haar rekening te nemen. Het is belangrijk dat de juiste mensen op de juiste posities zitten. Dat geldt ook binnen de jeugdopleiding van Ajax.”

Eén van de veranderingen is de positie van Gery Vink. De coach verruilt de beloften voor de A2. “De A2 is een leeftijdsgroep die goed bij de trainerskwaliteiten van Gery past. Gezien de samenstelling van de trainersstaf binnen de opleiding van Ajax is dit team het meest geschikt voor hem.”

Tekst: Soccernews

Related posts