Van der Sar: ‘Ajax continue zichtbaar in China’

De trip van Ajax naar China vond tot teleurstelling van Edwin van der Sar geen doorgang. Volgens de directeur marketing verandert het niets aan de plannen van Ajax met het land.

De Amsterdamse club wil zich in China profileren als opleidingsclub. Dat lukt al aardig. De jeugdopleiding van Ajax is beroemd in het Aziatische land. “Ze willen alles over de Ajax Academy weten”, zegt de oud-doelman op de clubwebsite van de landskampioen. “We hebben in de afgelopen tientallen jaren echt een naam opgebouwd.”

Om te blijven groeien, doet Ajax mee aan de talentenjacht Football Dream. De show wordt wekenlang primetime zaterdagavond op de Chinese televisie uitgezonden. De Eredivisieclub heeft een aantal stageplaatsen beschikbaar gesteld voor de beste voetballers die het programma voortbrengt. “Deze zomer krijgen we zestien Chinese jeugdspelers op bezoek. Ze trainen op de Toekomst en zullen ook het nodige van Amsterdam gaan zien”, aldus de oud-keeper.

Voor Ajax dus weer een nieuwe bron van talent. Ook China heeft er baat bij. Het land speelt op internationaal niveau namelijk nauwelijks een rol. “De Chinese ministeries van Sport en Educatie willen met projecten als Football Dream de ontwikkeling van het voetbal een impuls geven. Ze willen laten zien dat je als voetballer ook een mooie toekomst kan hebben. Voor ons is het een mooie kans om Ajax als opleidingsinstituut neer te zetten.”

Door social media blijft de Amsterdamse club continue in contact met de Aziatische achterban. Toekomstig bezoek is zeker niet uitgesloten. “Als we eind volgend seizoen wellicht alsnog naar China gaan kunnen we open trainingen geven. Als ze daar dan vervolgens naartoe komen zijn ze fan voor het leven.”

Tekst: GOAL.com

Related posts