Janssen: ‘Ajax meest stabiel en terechte kampioen’

Met het vertrek van Jan Vertonghen, Theo Janssen, Vurnon Anita en Gregory van der Wiel verloor Ajax zijn hart. Frank de Boer moest – zo luidde de algemene opinie – na zijn tweede landstitel weer van vooraf aan beginnen en psv was de gedoodverfde favoriet voor het kampioenschap. Maar als Ajax zondag van Willem II wint, is de schaal opnieuw voor de trainer die wordt geprezen door Vertonghen, Janssen, Anita en Van der Wiel. „Dit is geen toeval meer.”

Voor Janssen komt de 32e landstitel van Ajax het minst als een verrassing. Met twee optredens helemaal aan het begin van het seizoen heeft de tegenwoordige Vitesse-middenvelder zelf nog een klein steentje bijgedragen aan het succes van Ajax. ,,Ik heb al heel lang geleden geroepen dat Ajax kampioen zou worden. En met twee vingers in de neus. Van alle ploegen bovenin zijn ze het meest stabiel geweest. Het zegt wel iets, dat ze dit seizoen maar twee keer hebben verloren, twee keer tegen ons. Ajax heeft ook het beste voetbal laten zien en is daarom de terechte kampioen”, aldus de Arnhemmer.

Zelfs Janssen, die nooit het volledige vertrouwen van De Boer won en na één jaar alweer uit de ArenA vertrok, geeft de credits aan de 112-voudig international. „Je kunt zeggen van De Boer wat je wilt, maar het is knap dat hij met Ajax voor het derde seizoen op rij de sterkste is in de eindfase van de competitie. Dat is geen toeval meer.”

Tekst: De Telegraaf

Related posts