Forbs en Rijkhoff trefzeker voor winnend Jong Ajax tegen Cambuur

Jong Ajax heeft maandagavond een thuiszege geboekt op SC Cambuur. Op een kletsnat sportcomplex de Toekomst won de ploeg van Dave Vos met 2-1. Carlos Forbs en Julian Rijkhoff waren de doelpuntenmakers aan Ajax-zijde.

Bij Jong Ajax stonden onder meer Anton Gaaei en Forbs in de basis. Laatstgenoemde maakte afgelopen week in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch (0-2) ook al minuten voor Jong Ajax. De extreme weersomstandigheden, die zich in de loop van de eerste helft ontwikkelden, waren niet bevorderlijk voor het veldspel op de Toekomst.

Pas een kwartier voor tijd scoorde Forbs de openingstreffer. Van Osch had in eerste instantie nog een antwoord op het eerste schot van Rijkhoff, maar was in de rebound kansloos: 1-0. Jong Ajax verdubbelde enkele minuten later de voorsprong. Wolff stuurde Rijkhoff de diepte in, waarna de spits met een fraaie stift de 2-0 op het scorebord zette. Diep in de blessuretijd deed SC Cambuur nog wel iets terug via Remco Balk, maar de drie punten kwamen niet meer in gevaar. Het treffen op de Toekomst eindigde in 2-1.

Bekijk hier de samenvatting van deze wedstrijd

Jong Ajax – SC Cambuur 2-1 (0-0)
76. Forbs 1-0
80. Rijkhoff 2-0
90+3. Balk 2-1

Jong Ajax: C. Setford; Gaaei, Brandes (63. Ugwu), Gooijer, Martha; Vos (88. Chourak), Gorter (63. Chahid), Fitz-Jim; Boerhout (46. Wolff), Rijkhoff (84. Janse), Forbs.

Related posts