Ajax boekt knappe zege op Twente en houdt zicht op Europa League (Incl. fotoverslag)

Ajax heeft zondag een knappe overwinning geboekt op FC Twente. Ajax kwam in de eerste helft op achterstand, maar kwamen in het tweede bedrijf op knappe wijze terug: 2-1. 

Bij Ajax stond Brian Brobbey voor het eerst in lange tijd weer in de basis. Steven Berghuis, Diant Ramaj, Jordan Henderson en Gaston Ávila waren niet inzetbaar en daarom startte ook onder meer Branco van den Boomen. Ajax begon voor het eerst in lange tijd vrij aardig aan het duel met de Tukkers, had ook een veld overwicht en het beste van het spel maar aanvallend kon de thuisploeg niet veel bewerkstelligen.

Na een half uur was het Ricky van Wolfswinkel die aan de andere kant toesloeg voor de bezoekers: de aanvaller kopte een strakke voorzet goed binnen. Na de openingstreffer was Ajax flink van slag en dat kwam het spel niet ten goede: de opbouw was zeer slordig en ook doelman Geronimo Rulli maakte de nodige fouten. Ajax overleefde de eerste helft met ‘slechts’ een 0-1 achterstand.

In de tweede helft schakelde Van ’t Schip terug naar de vertrouwde 4-4-3 opstelling en kwam Ajax steeds beter in zijn spel. Na een klein uur werd het goede spel en harde werken beloond. De teruggekeerde Brobbey reageerde goed op een vrije trap van Kenneth Taylor en kopte van dichtbij hard binnen: 1-1. Ajax zette door na de gelijkmaker en kreeg in de slotfase een gouden mogelijkheid: uitgerekend Anass Salah-Eddine, die in februari de overstap van Ajax maakte, veroorzaakte een strafschop. Bergwijn ging achter de bal staan en faalde niet: 2-1.

Twente probeerde er nog een slotoffensief uit te persen, maar door het nodige kunst- en vliegwerk bleef de bal uit het doel. Door de overwinning pakt Ajax plek vijf terug van NEC en daarmee heeft het de voorrondes van de Europa League in eigen hand. Dan moet Ajax wel hopen dat aartsrivaal Feyenoord volgende week zondag de beker wint. Twente blijft op plek drie staan, maar ziet achtervolger AZ naderen tot vijf punten.

Related posts