Mosman, Schlick en Van Oevelen stappen op bij Ajax

Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen zijn zondag vertrokken als leden van de raad van commissarissen (rvc) van Ajax. Het trio kreeg veel kritiek vanwege de bestuurlijke onrust bij de club. Zij stellen hun positie beschikbaar omdat zij van mening zijn dat de discussie zich nu te veel rondom hun persoon concentreert, terwijl deze gericht zou moeten zijn op de inhoud. Zij zullen hun taken zo spoedig mogelijk overdragen aan nieuwe commissarissen, meldt Ajax in een verklaring.

President-commissaris Michael van Praag: ‘Wij vinden het bijzonder jammer, maar we hebben dit besluit te respecteren. Mede namens de andere RvC-leden Leo van Wijk en Danny Blind wil ik hen alle drie bedanken voor het tomeloos inzetten van hun bedrijfsmatige kennis en ervaring voor onze club. Wij gaan hard aan de slag om opvolgers voor hen te vinden’. Mosman, Schlick en Van Oevelen lagen onder vuur bij veel fans van Ajax, mede omdat ze afgelopen zomer onvoldoende toezicht zouden hebben gehouden op Sven Mislintat. De in het begin van het seizoen ontslagen directeur voetbalzaken haalde voor ruim 100 miljoen euro twaalf nieuwe spelers naar Amsterdam.

Related posts