‘RvC staat voor duivels dilemma; niemand weet hoe Ajax zich uit organisatorische lasagne moet bevrijden’

De raad van commissarissen van Ajax staat voor een ‘duivels dilemma’ met betrekking tot de situatie rondom Alex Kroes, aldus Trouw. Dat heeft alles te maken met het standpunt van de bestuursraad van Ajax, die achter algemeen directeur Kroes staat. ‘De RvC kan alleen al uit moreel oogpunt iemand die een strafbaar feit pleegde (handelen met voorkennis, red.) niet handhaven’, valt er te lezen. ‘Tegelijkertijd kan het pro-Kroes standpunt van de bestuursraad een soort motie van wantrouwen zijn richting de RvC’.

De RvC ligt al langer onder vuur, aldus de krant. Met name Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen wordt verweten dat ze gefaald hebben bij het toezicht op Sven Mislintat, die als technische man ‘een aantal matige spelers’ contracteerde. Maar een vertrek van het trio, en wellicht ook voorzitter Michael van Praag, zou het machtsvacuüm bij Ajax nóg groter maken, is het oordeel van Trouw.

Ajax bevindt zich in een lastige situatie, luidt het slotoordeel. ‘Hoe Ajax zich moet bevrijden uit deze gordiaanse knoop lijkt niemand nog te weten.’ Ook de komst van een goede trainer, zoals met Arne Slot bij Feyenoord het geval was, brengt hier volgens de krant niet zo snel verandering in. ‘Feyenoord was niet de organisatorische lasagne die Ajax nu is. Dat zorgt nu voor totale chaos in alle geledingen.’

Related posts