Ajax start bouw sportcomplex De Nieuwe Toekomst

Ajax is begonnen met de bouw van het nieuwe trainingscomplex, genaamd De Nieuwe Toekomst zo meldt de club via Ajax.nl. De heipalen zitten in de grond voor het eerste gebouw dat vanaf het seizoen 2025/26 de thuisbasis zal zijn van zowel Ajax 1 (trainingen) als Jong Ajax. Sportcomplex de Toekomst is al sinds 1996 het trainingscomplex van Ajax. In 2013 was er al een grote renovatie van het sportcomplex. 

‘In de afgelopen maanden werd het terrein al voorbereid op de grootschalige werkzaamheden, die nog het hele volgende seizoen zullen duren’, aldusAjax op op de clubwebsite. Het eerste elftal, Jong Ajax, trainers en staf huizen straks in het eerste gebouw dat wordt gerealiseerd. Jeugdspelers en de vrouwen maken gebruik van het volgende gebouw dat op de planning staat. Het laatste gebouw wordt een ministadion met 6.000 stoelen en ruimte voor kantoren.

Het huidige trainingscomplex voldoet volgens de club al langer niet meer aan deze tijd. Een nieuw en moderner sportcomplex is voor de Amsterdammers een belangrijke voorwaarde om topprestaties in de komende jaren te waarborgen. Ook geeft Ajax aan hoge duurzaamheidsdoelstellingen te hebben. Ook daar zal het nieuwe complex aan bijdragen.

Related posts