Potter wijst Ajax af en lijkt te azen op stoel Ten Hag bij Manchester United

Graham Potter wordt niet de nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Volgens Sky Sports heeft de 48-jarige Engelsman een aanbod van de Amsterdammers afgeslagen. Potter gold als topkandidaat om het stokje van John van ’t Schip over te nemen. Ajax zal nu verder moeten kijken terwijl Potter, als we de Engelse media mogen geloven, lijkt te azen op de functie van Erik ten Hag bij Man United.

Engelse journalist Sam Cohen wist zondag te onthullen dat Potter en Ajax in gesprek waren over een samenwerking. Zowel de raad van commissarissen (RvC) als de geschorste Alex Kroes wilde de trainer graag naar de Johan Cruijff ArenA halen. Na de eerste gesprekken, die overigens door Potters agenten gevoerd werden, heeft de Engelsman nu toch de stekker uit de onderhandelingen getrokken. De exacte reden blijft vooralsnog onduidelijk. Naar verluidt staan ook de namen van Pascal Jansen en Dave Vos nog op het lijstje. Eerstgenoemde is clubloos na zijn ontslag bij AZ, terwijl Vos momenteel de leiding heeft over de beloften van Ajax.

Potter is werkloos sinds zijn congé bij Chelsea in april 2023. De keuzeheer kreeg zijn ontslagbrief wegens teleurstellende resultaten. Het lek is in Londen echter nog altijd niet boven: noch onder Frank Lampard, noch onder huidig hoofdcoach Mauricio Pochettino weten the Blues weer aansluiting bij de Premier League-top te vinden.

Related posts