‘Graham Potter waarschijnlijk nieuwe trainer Ajax’

De kans wordt steeds groter dat Graham Potter de nieuwe trainer van Ajax gaat worden, zo schrijft althans Sam C – journalist van The United Stand en That’s Football – op X. De 48-jarige Potter wordt al enige tijd in verband gebracht met Ajax en de inspanning vanuit Ajax zijde zijn nog altijd in gang, als we de berichten mogen geloven. Alex Kroes, die momenteel geschorst is, zou de komst van Potter hebben aanbevolen. ‘Een recente ontmoeting tussen vertegenwoordigers van Wasserman, niet nader genoemde personen en Ajax duidt op vooruitgang in de onderhandelingen’, zo valt te lezen. ‘Hoewel de deal nog niet rond is, lijkt deze wel aanstaande.’

Potter speelde als voetballer in de Premier League voor onder andere Southampton. Na zijn spelersloopbaan startte hij als manager bij de Zweedse club Östersund . Na een zeer succesvolle periode in Zweden werd hij in juni 2018 manager van Championship- club Swansea City en een jaar later stapte hij over naar Premier League club Brighton & Hove Albion. Ook daar was hij zeer succesvol waardoor hij in 2022 vertrok naar Chelsea. Daar lukte het hem echter niet een stempel te drukken en werd in april 2023 ontslagen na tegenvallende resultaten.

Related posts