Jack van Gelder: ‘Ajax speelt eventuele play-offs op De Toekomst’ Olympisch stadion geen optie

Ajax is van plan om eventuele play-offwedstrijden in eigen huis af te werken op het hoofdveld van Sportcomplex De Toekomst, zo meldt althans Jack van Gelder op X. Ajax kan, vanwege geplande concerten van De Toppers, sowieso niet terecht in de eigen Johan Cruijff ArenA, mocht het onverhoopt tot play-offs voor een Conference League-ticket komen. 

Normaal gesproken spelen de nummers vijf tot en met acht in de play-offs om een tweede voorrondeticket in de Conference League. Bij bekerwinst van Feyenoord in de finale tegen NEC schuift dat op naar de nummers zes tot en met negen. Met een vijfde plek zou Ajax de play-offs dus nog kunnen ontlopen; die zou dan een Europa League-ticket (voor de derde voorronde) kunnen opleveren. Nu Ajax zesde staat in de competitie, moet het serieus rekening gaan houden met deelname aan die verafschuwde play-offs. Daarvoor wordt al ongeveer een half jaar gezocht naar een nieuwe locatie om een eventueel thuisduel te kunnen spelen.

“Naar alle waarschijnlijkheid wordt er uitgeweken naar De Toekomst”, meldt Van Gelder op X. De hoofdtribune op De Toekomst biedt overigens slechts plaats aan 1.250 toeschouwers. Het hoofdveld van het eigen sportcomplex in Duivendrecht is volledig goedgekeurd voor tv-uitzendingen. ESPN, de uitzendgemachtigde, zal dus geen stokje voor het vermeende plan steken. Of Ajax ook daadwerkelijk voor De Toekomst gaat kiezen valt te betwijfelen gezien de zeer beperkte capaciteit van De Toekomst. Aan de andere kant is de vraag of er een goed alternatief voorhanden is. Het Olympisch stadion lijkt geen optie omdat dat stadion niet voldoet aan de veiligheidseisen en deze ook niet eenvoudig te realiseren lijkten te zijn op korte termijn.

Zowel de halve finale als de finale wordt overigens gespeeld over één duel, er zijn geen returns. De hoogst geklasseerde club speelt een thuiswedstrijd. De halve finales vinden plaats op donderdag 23 mei, terwijl de finale drie dagen later op 26 mei gepland staat.

Related posts