‘Kieran McKenna moet nieuwe trainer Ajax worden’

‘Kieran McKenna moet de nieuwe trainer van Ajax worden’. Dat zegt althans Henk Spaan, columnist van Het Parool. Spaan roemt McKenna vanwege zijn indrukwekkende prestaties met Ipswich Town in het Engelse Championship. Ipswich staat momenteel bovenaan in de competitie en maakt kans op promotie naar de Premier League. McKenna wordt geprezen om zijn opleidingskwaliteiten, aanvallende speelstijl en focus op individuele spelersontwikkeling.

Spaan gelooft dat McKenna’s werkwijze goed zou passen bij Ajax vanwege zijn videoanalyse en tactische benadering. Ipswich Town heeft onder McKenna opvallende statistieken behaald, wat hem hoog plaatst in een ranking van punten per wedstrijd vergeleken met toptrainers als Guardiola en Klopp. “Hij promoveerde van de tweede naar de eerste divisie en doet, als promovendus, nog steeds mee om een promotieplek naar de Premier League.” Ipswich staat sinds vrijdagavond bovenaan in de Engelse Championship.

In zijn vaste rubriek wil Spaan het punt maken dat goede trainers niet altijd een bekende naam hebben.“Hij is een uitstekende opleider die Ipswich al een veel hogere collectieve transferwaarde heeft bezorgd dan verwacht”, gaat Spaan verder. “Hij was bij Manchester United assistent onder Solskjaer, Mourinho, Carrick en Rangnick, voordat hij bij Ipswich hoofdtrainer werd. Aan ervaring dus ook geen gebrek.

Related posts