Future Cup dag 1: Ajax wint van Manchester City en speelt gelijk tegen Partizan

Het is Pasen en dus is er het traditionele Future Cup toernooi voor spelers O17 op De Toekomst. Ajax O17 startte het toernooi zaterdag in groep A met een overwinning op Manchester City (3-1) en een gelijkspel tegen Partizan FK (1-1).

In de eerste wedstrijd kwam Manchester City op voorsprong. na rust boog Ajax de wedstrijd volledig om al was het qua spel vertekend. De mooie acties kwamen van de kant van City maar Ajax was gewoonweg efficiënter. Uit een hoekschop viel de gelijkmaker. Daarna speelde Ajax de schroom van zich af en sloeg nogmaals twee keer toe.

In de tweede wedstrijd nam Ajax het op tegen de Servische debutant Partizan FK: een tegenstander waarvan lastig in te schatten was wat de kwaliteiten waren. De Serviërs bleken een stugge ploeg waardoor Ajax moeite had met het creëren van kansen. Ajax was aan de andere kant slordig waardoor Partizan op een 0-1 voorsprong kwam. In de tweede helft leek het al gauw mis te gaan voor Ajax. Niet alleen kreeg aanvoerder Mylo van der Lans een gele kaart en dus een tijdstraf van vier minuten. Na een VAR-check kreeg verdediger Amour ook nog een rode kaart. Met tien man zette Ajax echter allemaal een stapje extra hetgeen resulteerde in veel druk van Ajax kant en ook de verdiende treffer van invaller Messori. Na de gelijkmaker kreeg Emre Ünüvar nog een aantal kansen op de 2-1, maar hij verzuimde Ajax naar de overwinning te schieten.

Morgen (zondag) speelt Ajax de 3e poule wedstrijd tegen het MExicaanse Pachuca. Ajax heeft aan een gelijkspel genoeg om eerste te worden in Groep A. De nummers 1 en 2 van beide groepen gaan naar de kruisfinales.