Terugkomst Van de Beek lonkt: Betaalbaar, beschikbaar en vriendin ziet het ook zitten

Donny van de Beek werd afgelopen winterstop door Manchester United verhuurd aan Eintracht Frankfurt maar volgens BILD heeft de Duitse club de beslissing over de toekomst van de middenvelder in de Bundesliga al genomen: in Frankfurt gaat men de koopoptie van zo’n tien miljoen euro niet lichten en dus moet Van de Beek zich over een paar maanden weer bij Manchester United melden, waar men sowieso van hem af wil.

Van de Beek kon ook bij Eintracht Frankfurt niet overtuigen en inmiddels komt hij helemaal niet meer aan spelen toe en dus is het wel duidelijk dat de Duitsers de koopoptie in zijn huurcontract niet gaan lichten. Dat betekent echter dat Ajax toe kan slaan.

“Trainer Dino Toppmöller gaf Van de Beek meerdere kansen, maar hij benutte deze niet”, oordeelt BILD over de Nederlander. En Toppmöller was onlangs zelfs behoorlijk hard: “Het gaat mij er niet om iemand wedstrijdritme op te laten doen. Het gaat mij om het winnen van wedstrijden…”

United wil Van de Beek, mede met het oog op de Financial Fair Play-regels en mogelijke aankopen, dolgraag kwijt, en een simpel optelsommetje is snel gemaakt. Ajax wordt al een tijdje aan een terugkeer van zijn voormalige publiekslieveling gelinkt en in de Johan Cruijff ArenA. Van de Beek zal zelf  inmiddels ook niet onwelwillend staan tegenover een terugkeer naar zijn grote liefde en voor Ajax is de middenvelder een betaalbare optie. United vraagt dan wel zo’n tien miljoen euro maar na het mislukte avontuur in Engeland en nu ook in Duitsland zal er zeker onderhandelingsruimte zijn.

Donny doet keihard zijn best. Dat doet hij altijd en daar heb ik bewondering voor, maar we zien wel wat er in de toekomst meer op ons pad komt”, aldus de vriendin van Van de Beek; Estelle Bergkamp tegenover De Telegraaf. Of Ajax een optie is? “Ja, wie weet. Nederland is altijd leuk, maar we zijn nu ook heel gelukkig in het buitenland. We zien wel hoe dat in de toekomst gaat.”

Related posts