Ajax moddert voort en pakt op valreep punt tegen Sparta

Ajax heeft op bezoek bij Sparta nog een punt gepakt en daar is ook echt alles mee gezegd. Ajax stond met 2-0 achter in Rotterdam na twee doelpunten van Arno Verschuren. Via Akpom en een treffer van Bergwijn in de slotfase werd het alsnog gelijk. Brian Brobbey viel uit na een hamstringblessure en Steven Bergwijn maakte net als Mika Godts (foto) weer zijn rentree na een blessure. Ahmetcan Kaplan pakte in de blessuretijd een rode kaart.

John van ’t Schip moest puzzelen na de blessures van afgelopen donderdag tegen Aston Villa en de schorsing van Rensch. Josip Šutalo ontbrak wegens een blessure en op zijn plek achterin had Van ’t Schip nu Henderson geposteerd. Anton Gaaei stond weer rechts achterin. Op de gebruikelijke plek van Henderson op het middenveld stond nu Branco van den Boomen en Mika Godts maakte zijn rentree in de basis aan de linkerkant. Borne Sosa en Tristan Gooijer ontbraken vandaag in de wedstrijdselectie.

Verschueren zette Sparta na 28 minuten op 1-0. Saito bediende de middenvelder, die Kaplan simpel uitkapte en de bal in de verre hoek achter Ramaj schoot. Anton Gaaei kreeg een kans op de gelijkmaker, na een pass van Brobbey. Nick Olij stond echter klaar op het afstandsschot en tikte de bal achter. Een voorzet van Branco van den Boomen was te scherp en werd gevangen door de Sparta doelman. Een ingestudeerde variant tussen Henderson en Taylor leverde geen gevaar op voor de thuisploeg. Brobbey kon van dichtbij schieten na een voorzet van Godts, maar weer stond Olij in de weg.

Sparta kwam al heel snel in de tweede helft op een 2-0 voorsprong. Clement schoot de bal het strafschopgebied in en klopte Ramaj in de korte hoek. Na 10 minuten in de tweede helft een dubbele wissel bij Ajax. Mika Godts en Kristian Hlynsson gingen naar de kant en Chuba Akpom en de weer herstelde Bergwijn kwamen in de ploeg.

Akpom was al snel dichtbij een aansluitingstreffer, maar vond weer Olij. De volgende kans was voor Hato, maar de Sparta doelman lag goed in de hoek. Ajax kwam terug in de wedstrijd door Akpom, tien minuten na de wisselbeurt van de Engelsman. Een mooie voorzet van Henderson werd door Akpom in de verre hoek gekopt: 2-1. Dit was de laatste actie van Henderson, die direct vervangen werd door Tahirović.

Op zoek naar de gelijkmaker bleef Ajax druk zetten op het doel van Olij, zo ook van den Boomen. Helaas ging zijn schot over de goal. Tien minuten voor tijd de laatste Ajax wissel, nadat Brobbey een bovenbeenblessure opliep. Julian Rijkhoff was zijn vervanger.

Steven Bergwijn bekroonde zijn terugkeer met de 2-2 twee minuten voor tijd. Akpom trok de bal voor en bij de tweede paal wist de weer herstelde aanvaller binnen te werken. Ahmetcan Kaplan pakte in de blessuretijd nog een rode kaart, nadat hij Brym vastpakte als laatste verdediger. Een minuut hiervoor werd Bergwijn nog aangetikt, maar vond Gözübüyük het te weinig voor een strafschop.

En dus verloor Ajax wederom punten en eerlijk gezegd was dat niet meer dan logisch. Het ontbreken van kwaliteit en creativiteit werd tegen Sparta wederom pijnlijk zichtbaar. Zoveel fouten en zoveel verkeerde keuzes. het zal zeker niet het laatste puntverlies zijn voor Ajax dit dramatische seizoen. De gifbeker van Mislintat is waarschijnlijk helaas nog niet leeg.

Sparta – Ajax 2-2 (1-0)
28. Verschueren 1-0
47. Verschueren 2-0
65. Chuba Akpom 2-1
88. Brian Brobbey 2-2

Opstelling Sparta
Olij; Bakari, Meissen, Eerdhuijzen, van der Kust; Metinho, Clement; Mito, Verschueren, Saito; Lauritsen.

Wissels
’68 Neghli voor Mito
’73 Velthuis voor Meissen
’82 El Dahri voor Metinho
’82 De Guzman voor Clement
’82 Brym voor Lauritsen

Opstelling Ajax
Diant Ramaj, Jorrel Hato, Ahmetcan Kaplan, Jordan Henderson, Anton Gaaei, Kenneth Taylor, Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen, Mika Godts,  Kristian Hlynsson en Brian Brobbey

Wissels
56 Steven Bergwijn voor Mika Godts
’56 Chuba Akpom voor Kristian Hlynsson
’65 Benjamin Tahirović voor Jordan Henderson
’80 Julian Rijkhoff voor Brian Brobbey

Related posts