Nederlaag niet enige probleem voor Van ’t Schip

Van ’t Schip moet afwachten wat de gevolgen zijn van afstraffing (4-0) die Ajax kreeg van Aston Villa in de achtste finales van de Conference League. Niet alleen is het Europese avontuur klaar, de trainer heeft verdedigend een en ander op te lossen voor de uitwedstrijd tegen Sparta in de Eredivisie van zondag.

Van ’t Schip vond dat Ajax voor de rust nog in de wedstrijd zat. „Hoewel we niet veel creëerden, kregen we vlak voor rust nog een goede kans. Na rust valt na de 2-0 en de rode kaart voor Sivert Mannsverk alles uit elkaar. Dan weet je dat het moeilijk wordt”, aldus Van ’t Schip bij Veronica.

De trainer zag zijn ploeg niet alleen kansloos verliezen, maar ook de verdedigers Ahmetcan Kaplan, Josip Sutalo en Devyne Rensch geblesseerd uitvallen. „Dat is een groot probleem, we moeten maar zien wie er zondag beschikbaar is.”

Van ’t Schip baalde van de tweede gele en dus rode kaart voor Mannsverk. „We hadden al een wissel voor hem klaarstaan. Je gaat ervan uit dat spelers weten dat ze geel op zak hebben. Hij werd een beetje overlopen en we wilden iets veranderen. Helaas kwamen we daar niet aan toe. Dit is ook ervaring opdoen voor de ploeg, maar helaas hebben we daar nu niets aan. Heel veel dingen zaten tegen vandaag, maar Aston Villa heeft wel verdiend gewonnen.”

Related posts