Ajax start samenwerking met Gamba Osaka ‘om wereldwijd toptalent te scouten’

Ajax gaat een samenwerking aan met de Japanse club Gamba Osaka. De samenwerking heeft een duur van drie jaar, zo valt te lezen op Ajax.nl. De samenwerking, die ‘exclusief’ wordt genoemd, heeft duidelijk gedefinieerde doeleinden. Ajax wil het wereldwijde netwerk versterken en meer kijk krijgen op de (top)talenten binnen de Japanse landsgrenzen. Gamba Osaka hoopt te leren van de trainingsmethodologieën voor de eigen jeugdopleiding.

Marijn Beuker, Director of Football bij Ajax toont zich zeer verheugd met de samenwerking. “Deze samenwerking symboliseert onze vastberadenheid om het internationale voetbalnetwerk van Ajax uit te breiden en wereldwijd toptalent te scouten. We zijn blij om Gamba Osaka te verwelkomen in ons netwerk – een zeer gerespecteerde club in Japan, vanwege hun streven naar het hoogst haalbare. In samenwerking met Gamba Osaka is ons gezamenlijke doel om een wederzijds voordelige situatie te bevorderen die de traditionele grenzen van talentontwikkeling overstijgt.”

Tadashi Ono, president van de huidige nummer drie van Japan, voegt daaraan toe: “Deze samenwerking richt zich zowel op het voetbalgebied, met betrekking tot het eerste team en de academie, als op het zakelijke aspect. Het begint met het uitwisselen van kennis en expertise, en omvat ook het delen van strategische gegevens en inzichten over de Japanse en Europese markten, inclusief de dynamiek van de voetbalmarkt en de methodologieën voor speler ontwikkeling. We verwachten dat dit initiatief aanzienlijk zal bijdragen aan de ontwikkeling van onze jonge talenten, met name door hen waardevolle kansen te bieden voor internationale ervaring via onze samenwerking met Ajax.”

Related posts