Ajax met 4-1 te sterk voor RKC Waalwijk

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van de misstappen van de concurrenten in de strijd om de derde plaats, FC Twente (1-0 nederlaag bij NEC) en AZ (2-2 tegen PEC Zwolle). Het elftal van John van ’t Schip versloeg RKC Waalwijk met 4-1.

Bij Ajax was topaanwinst Henderson nog enkel te bewonderen op de tribune, omdat de Engelsman nog niet beschikte over een werkvergunning. Daarnaast miste Ajax de Kroaten Šutalo en Sosa, waardoor trainer Van ’t Schip de jongelingen Gooijer en Martha weer een kans gunde. Na negen minuten kwam Ajax op voorsprong. Steven Berghuis zette voor, Steven Bergwijn kopte de bal de doelmond in en Brian Brobbey joeg zijn vijftigste competitietreffer in Ajax-dienst tegen de touwen. Toch bleef het oppassen voor RKC wat er meerdere malen gevaarlijk uitkwam. Het resulteerde dan ook in de gelijkmaker van Ajax-hater Michiel Kramer. Een Waalwijkse voorzet leek vlak voor het Ajax-doel te smoren, maar omdat Diant Ramaj nogal enthousiast zijn doel uit rende en Rensch in de weg lag, kreeg Michiel Kramer de gelijkmaker op een presenteerblaadje: 1-1. Daarna liet Brian Brobbey weer even zijn klasse zien en puur op kracht draaide hij weg van Gaari en schoot de bal hard achter doelman Vaessen. In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en waar Ajax kansen kreeg moest het ook alert blijven op de uitvallen van RKC. Het was echter Hlynsson die de bevrijdende 3-1 scoorde. Niet veel later had het duel definitief beslist moeten zijn, maar Brobbey miste vanaf elf meter de uitgelezen kans op zijn hattrick. Vaessen, de man met wie hij na de ongelukkige botsing eerder dit seizoen in Waalwijk een vriendschap opbouwde, was hem de baas. Het slotakkoord was echter weggelegd voor Steven Berghuis. Hij kon de bal op rand zestien aannemen en schoot beheerst de 4-1 in de verre hoek.

Ajax – RKC Waalwijk 4-1 (2-1)
‘9 Brobbey 1-0
’15 Kramer 1-1
’35 Brobbey 2-1
’64 Hlynsson 3-1
’87 Berghuis 4-1

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 54.514
Gele kaarten: Tahirovic (Ajax),

Opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer (Gaaei 53′), Rensch, Hato, Martha; Tahirović, Taylor, Hlynsson (Forbs 79′); Berghuis, Brobbey (Banel 82′), Bergwijn.

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen; Gaari, Lelieveld, (Lokesa 62′), Adewoye, Van den Buijs, Meijers, (Niemeijer 76′), Roemeratoe, Seuntjens, (Min 82′),  Oukili; Cleonise, (Takidine 82′), Kramer (Lutonda 76′)

Related posts