Live Ajax – Sparta: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Sparta op het programma. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je wederom een tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – Sparta staat voor de 57ste keer op het programma. Ajax won er 43 en Sparta vijf waarvan de laatste in 1989. Ajax wist Sparta tweemaal met 9-0 te verslaan. In 1985 met zes doelpunten van Van Basten en in 2001 maakte Arveladze er vier van de negen. Ajax en Sparta staan momenteel zesde en zevende met 21 punten uit 14 wedstrijden.

Makkelie aangesteld als arbiter
De KNVB heeft Danny Makkelie aangesteld als scheidsrechter voor deze wedstrijd. Makkelie wordt daarbij ondersteund door zijn vaste assistenten Hessel Steegstra en Jan de Vries, terwijl Alex Bos de vierde official is. Rob Dieperink is tijdens de wedstrijd de VAR en hij krijgt hulp van Roan van Marrewijk.

Ajax maakt statement tegen haatberichten op social media
De voetballers en voetbalsters van Ajax spelen vandaag in shirt zonder hun naam achterop. De club voert daarmee actie tegen online haatberichten en roept iedereen op om deze berichten te rapporteren. Ajax maakt zaterdagochtend op de officiële kanalen bekend dat het de online haat wil bestrijden. De club kwam er tijdens gesprekken met spelers achter dat berichten op sociale media nogal gevoelig liggen in de selectie. “Helaas zijn zij niet de enigen die dergelijke haat ontvangen”. In plaats van de spelersnaam staan drie stippen op het shirt, die internationaal symbool staan voor stilte. Ook zijn de drie stippen het icoontje waarop socialemediagebruikers kunnen klikken om online haat te rapporteren.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts