Ajax trekt zege over de streep in Waalwijk: 2-3

In de nog zes reguliere speelminuten en vier minuten blessuretijd die er te spelen waren, heeft Ajax drie punten over de streep getrokken tegen RKC Waalwijk. De 2-3 die al op het scorebord stond, bleef daar ook na het uitspelen van het restant staan. De wedstrijd werd op 30 september gestaakt vanwege het medische ongeval rond Etienne Vaessen.

Ajax werd gesteund door zo’n 250 supporters in Waalwijk. Zij werden beloond door Ajax. De meegereisde fans kregen een speciale wedstrijdsjaal en een reiskostencompensatie van dertig euro. Bovendien werd de eerste consumptie in het uitvak vergoed door Ajax. Na afloop zochten Brobbey en Vaessen elkaar direct op en lieten beide spelers weten dat de botsing op 30 september ongelukkig was en er totaal geen opzet in het spel was. ‘Ik vreesde natuurlijk voor het ergste, maar gelukkig is dat dankzij God niet gebeurt’, blikt Brobbey terug op het moment van de botsing. ‘Sindsdien heb ik heel veel contact met hem gehad’. Daarna komt Vaessen aan het woord. ‘Het contact met Brobbey was top, dat heb ik heel vaak al gezegd. Het heeft mij en mijn familie goed gedaan. Ik heb hem niks kwalijk genomen, Brian is een goede jongen. Hij gaat vol voor duels en ik ook. Het was gewoon pech, het verkeerde moment op de verkeerde plek. Ik ben blij dat hij hier naast me staat’ Met de overwinning stijgt Ajax naar de zesde plaats op de ranglijst.

RKC Waalwijk – Ajax 2-3
’30 Brobbey 0-1
’37 Kramer 1-1
’43 Berghuis 1-2 (pen)
’51 Oukili 2-2
’57 Berghuis 2-3

Scheidsrechter: Van Boekel
Toeschouwers: 7159
Gele kaarten: Meijers, Oukili (RKC)

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen; Gaari, Adewoye, Van den Buijs, Meijers; Weidmann, Min, Oukili; Margaret, Kramer, Stevanović.

Opstelling Ajax: Ramaj; Rensch, Šutalo, Ávila, Hato; Tahirović, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Forbs.

Related posts