Live Olympique Marseille – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Donderdagavond speelt Ajax de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Europe League en is Olympique Marseille de tegenstander. Er zal door Ajax gewonnen moeten worden om te overwinteren in Europa. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je dit weekend wederom een tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax speelde in haar historie slechts zeven duels tegen Olympique Marseille. Daarvan won Ajax er vijf en ging er een verloren. Een duel eindigde in een gelijk spel. Dit seizoen is Ajax gekoppeld aan de Franse ploeg in de groepsfase van de Europa League. De eerste ontmoeting in Amsterdam eindigde in 3-3. Forbs, Taylor en Berghuis waren in de heenwedstrijd verantwoordelijk voor de doelpunten.

Simone Sozza aangesteld als arbiter
De Italiaanse arbiter Simone Sozza is door de UEFA aangesteld als arbiter voor deze wedstrijd. Sozza heeft in Marseille assistentie van grensrechters Alberto Tegoni en Daniele Bindoni, en vierde official Andrea Colombo. De VAR wordt met Paolo Valerio ook door een Italiaan bediend.

Brobbey weer fit, Sutalo en Vos blijven achter in Amsterdam
John van ’t Schip kan donderdagavond weer beschikken over Brian Brobbey. Daarentegen komt de confrontatie met de Fransen te vroeg voor Josip Sutalo en Silvano Vos. Het tweetal is onvoldoende hersteld en blijft achter in Amsterdam. In Marseille kan het Europese doek voor Ajax vallen, als er wordt verloren en AEK Athene weet te winnen van Brighton & Hove Albion. Weet Ajax te winnen van Marseille, dan kan het op de slotdag tegen de Grieken de derde plaats (en daarmee een vervolg in de Conference League) veiligstellen. Verliest Brighton donderdag van AEK én op de laatste speelronde van Marseille, dan is Ajax als nummer twee van de poule zelfs door in de Europa League.

De wedstrijdselectie van Ajax:
Diant Ramaj, Gero Rulli, Charlie Setford, Devyne Rensch, Anton Gaaei, Jorrel Hato, Anass Salah-Eddine, Jakov Medić, Borna Sosa, Gaston Avila, Kenneth Taylor, Benjamin Tahirović, Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Chuba Akpom, Carlos Forbs, Georges Mikautadze, Steven Berghuis, Kristian Hlynsson, Mika Godts, Ar’Jany Martha, Tristan Gooijer, Jaydon Banel

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts