Ajax Vrouwen onderuit tegen FC Twente Vrouwen: 0-1 (Incl foto’s)

De Ajax Vrouwen hebben de stunt van afgelopen woensdag in de UEFA Women’s Champions League tegen Paris Saint-Germain zondag geen lekker vervolg kunnen geven. In de Azerion Vrouwen Eredivisie ging de ploeg van Suzanne Bakker in eigen huis met 0-1 onderuit tegen koploper FC Twente.

De Ajax Vrouwen begonnen goed aan de wedstrijd en met name Hoekstra had de score kunnen openen. Echter viel na twintig minuten het doelpunt aan de andere kant. Renate Jansen kwam oog-in-oog te staan met Regina van Eijk en scoorde koelbloedig. In de tweede helft waren er weer goede kansen op de gelijkmaker waarbij Noordam met een schot van 25 meter de lat raakte. Uiteindelijk bleef het bij 0-1 en het gat in de competitie loopt daarmee op tot vijf punten in het nadeel van de Ajax Vrouwen. Na de nederlaag kan het vizier snel weer op Europees voetbal. Donderdag is AS Roma de tegenstander in de UEFA Women’s Champions League. Het duel in Italië begint om 21:00 uur.

Opstelling Ajax Vrouwen: Van Eijk; Noordam, Spitse, De Sanders (83. Tolhoek), Weerden (46. Verhoeve); Sabajo (62. Noordman), Van Gool (83. Keukelaar), Yohannes (70. Kardinaal); Grant, Leuchter, T. Hoekstra