Opnieuw misdragingen Twente-fans na afloop bij spelersbus Ajax

Na afloop van het Eredivisie-duel tussen FC Twente en Ajax (3-1) is Brian Brobbey racistisch bejegend, zo melden diverse media, waaronder De Telegraaf. Van achter de dranghekken maakte een fan van FC Twente racistische opmerkingen, waarna de toeschouwer direct werd geïdentificeerd. De dader werd in de kraag gegrepen en meegenomen door de politie. Technisch directeur Arnold Bruggink was direct op de hoogte van het incident en liep daarna meteen de spelersbus van Ajax binnen om zijn excuses te maken voor het gedrag van de fan. Vermoedelijk staat de supporter een levenslang stadionverbod te wachten.

Het is de tweede keer op rij dat fans van Twente zich niet weten te gedragen na afloop van de wedstrijd tegen Ajax rondom de spelersbus van Ajax. Eind vorig seizoen waren er ook al racistische opmerkingen richting Brobbey. Ploeggenoot Steven Berghuis deelde toen klappen uit richting deze ‘supporter’. Het kwam Berghuis op een schorsing van maar liefst 4 duels te staan.  Schandalig dat het nu weer gebeurd en dat Twente dit soort onverlaten kennelijk wederom de mogelijkheid biedt in de buurt van de spelersbus te komen.

Related posts