VI: Ajax hoopt nieuwe spits te vinden in topscorer Championship: Chuba Akpom

Ajax is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Chuba Akpom, zo meldt Voetbal International woensdagavond. De 27-jarige aanvaller staat onder contract bij Middlesbrough en werd afgelopen seizoen met 28 doelpunten topscorer in de Championship. Akpom moet in de Johan Cruijff ArenA de concurrentiestrijd aangaan met Brian Brobbey.

Het is vooralsnog onduidelijk of er al gesprekken hebben plaatsgevonden tussen de betrokken partijen over een transfer. Wel is volgens het weekblad duidelijk dat directeur voetbalzaken Sven Mislintat de spits aan zijn verlanglijstje heeft toegevoegd. Welk prijskaartje om de nek van Akpom hangt, wordt niet gemeld.

Akpom doorliep de jeugdopleiding van Arsenal, waar Mislintat eveneens werkzaam was. Na zijn vertrek bij Arsenal speelde de centrumspits onder meer op huurbasis voor Hull City, Brighton & Hove Albion en Paok Saloniki. Afgelopen seizoen had hij 38 competitiewedstrijden nodig voor 28 goals. Akpom heeft nog maar contract voor één seizoen bij Middlesbrough waardoor het ook voor de Engelse club interessant kan zijn hun tpscorer nu te verkopen voordat hij aan het eind van dit komend seizoen transfervrij de club verlaat.

Volgens de berichtgeving is Akpom niet de enige die op het wensenlijstje van de technisch directeur van Ajax staat, al worden andere namen vooralsnog niet genoemd.

Related posts