Wilde geruchten rond Steven Berghuis: ‘In gesprek met Royal Antwerp’

Steven Berghuis staat bij Royal Antwerp op de nominatie om de opvolger van Calvin Stengs te worden die onlangs naar Feyenoord vertrok. Volgens de Belgische journalist Sacha Tavolieri zou Verghuis zelfs al gesproken hebben met Marc Overmars, de technisch directeur van Antwerp, over de persoonlijke voorwaarden bij een transfer. Volgens Tavolieri is de interesse van Antwerp in Berghuis serieus. Overmars zou de 45-voudig international zien als een belangrijk transferdoelwit in de laatste weken van de zomerse transferperiode. 

Met de Belgische landskampioen zou de linkspoot nog kans maken op Champions League-voetbal, dat het in de play-offronde eind augustus opneemt tegen Dinamo Zagreb of AEK Athene. Berghuis heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2025

Afgelopen weekend gaf Ajax-trainer Maurice Steijn in gesprek met Voetbal International nog aan dat de routinier in de Johan Cruijff ArenA wil blijven. “Berghuis wil bij Ajax blijven. Klaassen ook. Althans, laat ik het zo zeggen: met Berghuis heb ik gisteren gesproken. Die is supertrots dat hij het Ajax-shirt draagt. Die wil super graag bij Ajax blijven. Met Davy heb ik dat gesprek nog niet gehad. Maar ik heb ook nog geen signalen dat hij weg wil”, aldus de oefenmeester. Mogelijk heeft de interesse van Antwerp Berghuis alsnog op een ander idee gebracht.

Ajax kan in de eerste drie competitiewedstrijden van dit nieuwe seizoen sowieso al niet beschikken over Berghuis, daar hij een schorsing uitzit voor het slaan van een supporter van FC Twente en het pakken van zijn vijfde gele kaart.

Related posts