Ajax meldt officieel komst Jakov Medic

Ajax heeft overeenstemming bereikt met FC St. Pauli over de transfer van Jakov Medic, zo meldt de club via een officieel persbericht. De 24-jarige centrumverdediger tekent tot medio 2028 en komt naar verluidt voor twee miljoen euro over. Medic is de eerste defensieve versterking voor Ajax deze zomer. Medic maakte zijn debuut als prof namens NK Istra 1961. Na één jaar vertrok hij naar Duitsland waar hij speelde voor 1. FC Nürnberg en SV Wehen Wiesbaden, voordat hij in 2021 bij St. Pauli neerstreek. Bij de 2. Bundesliga-club kwam hij in twee seizoenen tot 73 wedstrijden (8 goals, 2 assists).

De deal met St. Pauli is razendsnel rondgekomen. Pas donderdagavond kwamen er berichten dat Ajax in gesprek was met St Pauli. Medic geldt als alternatief voor Jan Paul van Hecke, die met vijftien miljoen euro veel te duur bleek. Medic is met zijn twee miljoen exclusief bonussen aanzienlijk goedkoper.

Sven Mislintat is zeer blij met de komst van Medic naar Ajax. De directeur voetbalzaken wilde de mandekker vorig jaar al halen toen hij nog in dienst was van VfB Stuttgart. Mislintat spreekt tegenover Ajax TV vol lof over zijn nieuwste aanwinst. Die ook zelf ingaat op zijn ‘droomtransfer’. “Het voelt fantastisch. Ik ben opgewonden en vol emoties. Ik ben blij en trots om hier te zijn en om onderdeel te zijn van dit team en van deze grote club. Iedereen kent Ajax en weet welke legendes hier gespeeld hebben. Ik ben heel blij en kan het eigenlijk nog niet geloven. Nu ik de kans krijg, wil ik er vol voor gaan.”

Mislintat noemt Medic ‘een speler die je weinig tegenkomt’. “Hij heeft een geweldige persoonlijkheid met een fantastische werkhouding. Hij is hard in de duels en doet alles om tegendoelpunten te voorkomen. Dat zijn kwaliteiten die je in elk team kunt gebruiken.” Dat Medic uit de 2. Bundesliga komt, zegt volgens Mislintat niets. “‘Hij was een van de beste centrale verdedigers in die competitie. Hij kan zowel links als rechts centraal spelen en heeft ook wel eens als ‘6’ gespeeld. Hij heeft zelfs wel eens in de spits gestaan. Hij heeft vijf goals gemaakt (in 73 wedstrijden voor St. Pauli, red.), dus hij weet hoe dat moet. Een multifunctionele speler die op veel posities uit de voeten kan. Dat is ook een van zijn kenmerken.”

De 1,93 meter lange verdediger is de eerste verdediger die Ajax deze zomer aantrekt. Eerder werden aanvaller Carlos ‘Forbs’ Borges, doelman Diant Ramaj en middenvelders Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic al vastgelegd. Ajax is ook nog altijd bezig met de komst van Josip Sutalo. De 23-jarige mandekker, net als Medic een Kroaat, moet zo’n 25 tot 30 miljoen euro kosten, waarover Sven Mislintat nog altijd druk in onderhandeling is met Dinamo Zagreb.

Related posts