Ajax legt doelman Diant Ramaj vast tot medio 2028: transfersom maximaal 10 miljoen

Ajax neemt doelman Diant Ramaj over van Eintracht Frankfurt, zo meldt de club via de officiële kanalen. De 21-jarige Duitser tekent een contract tot medio 2028. Ajax zal een transfersom betalen van maximaal 10 miljoen euro. Ramaj had bij Eintracht Frankfurt nog een verbintenis tot medio 2027.

“Het betekent heel veel voor mij om zo’n reuzenstap te zetten”,aldus de 21-jarige Duitser met Kosovaarse roots in gesprek met Ajax TV. “Dat geeft aan dat Ajax veel vertrouwen in me heeft. Ik voel me sinds mijn aankomst al op mijn gemak.” Ramaj geeft aan dat hij amper kon geloven dat Ajax voor hem op de stoep stond. “Is dit een droom of toch echt?”, vertelt hij over het moment dat hij voor het eerst over de Amsterdamse interesse hoorde. “Daarna ging het vrij snel. Ik ben blij dat het gelukt is en dat ik nu hier ben. Groots, het is een hele grote club. Voorheen speelde ik alleen op de Playstation met Ajax. Nu mag ik hier zijn, dat is echt bijzonder.”

In Amsterdam moet Ramaj de concurrentiestrijd aangaan met Gerónimo Rulli en Remko Pasveer. Jay Gorter lijkt de club op huurbasis te gaan verlaten. Na Branco van den Boomen en Benjamin Tahirović is Ramaj de derde officiële aankoop van directeur voetbalzaken Sven Mislintat.

Related posts