‘Ajax ziet eerste bod op Ito afgewezen worden en bereidt tweede bod voor’

Ajax heeft een eerste bod op Hiroki Ito afgewezen zien worden door zijn huidige club VFB Stuttgart, zo meldt De Telegraaf. Ajax zou in de 24-jarige Japanse verdediger een goede optie zien als linker centrale verdediger dan wel linksback. VFB Stuttgart heeft een eerste bod van twaalf miljoen euro van Ajax op Ito afgewezen, zo meldt Dennis Bayer van de Duitse tak van Sky Sport via Twitter. Stuttgart wil de tienvoudig Japans international onder geen beding laten gaan. De transferwaarde van de tienvoudig Japans international wordt na 61 wedstrijden in de Bundesliga op zestien miljoen euro geschat. Ito heeft in Duitsland nog een contract tot de zomer van 2025. Volgens Bayer heeft Ito geen afkoopclausule in zijn contract staan.

Mislintat haalde Ito in 2021 op huurbasis van Jubilo Iwata naar Stuttgart. Een jaar later werd de mandekker definitief overgenomen voor een bedrag van slechts vierhonderdduizend euro. Inmiddels zou Ito een veel hoger prijskaartje hebben.

Ajax lijkt echter de komst van Ito ondanks de afwijzing nog niet op te willen geven. Volgens Voetbal International heeft Stuttgart inderdaad het bod van twaalf miljoen euro  op de japanner afgewezen maar is er een nieuw bod vanuit Amsterdam aanstaande, aldus Tim van Duijn, verslaggever van VI via Twitter. Bronnen rondom Ajax melden aan De Telegraaf dat Mislintat meerdere opties openhoudt, mochten de onderhandelingen met Stuttgart niet volgens wens verlopen of Ito zelf niet naar de Eredivisie willen.

Related posts