Damian van der Vaart treedt in voetsporen van vader en mondeling akkoord met Ajax

Damian van der Vaart heeft een mondeling akkoord met Ajax bereikt, zo meldt De Telegraaf. De zeventienjarige zoon van Rafael van der Vaart staat nog tot 31 december 2023 onder contract bij het Deense Esbjerg,. Deze zomer maakt hij zo goed als zeker de overstap. “Het is de bedoeling dat Damian komend seizoen in Ajax Onder 18 gaat spelen”, bevestigt Rafael van der Vaart desgevraagd tegenover de krant. “Maar het papierwerk moet nog in orde worden gemaakt.”

Heel veel meer wil Rafael niet zeggen over de aanstaande overstap. “Het is de droom van mijn zoon en geen project van mij”, aldus de oud-middenvelder, die zelf kort als speler en later als assistent-trainer en interim-hoofdtrainer actief was bij Esbjerg. Dat kon niet los worden gezien van het feit dat zijn vriendin Estavana Polman jarenlang bij die club handbalde. Eind vorig jaar vertrok Polman uit Denemarken, om bij een Roemeense club aan de slag te gaan. Nu lijkt dus ook Damian Denemarken te gaan verlaten.

Net als zijn vader is Damian een middenvelder, die bij voorkeur op de nummer tien-positie speelt. Een groot verschil is dat Rafael linksbenig was, terwijl Damian juist een beter rechterbeen heeft. Laatstgenoemde werd in maart 2022 voor het eerst opgeroepen voor Oranje Onder 16. Eerder speelde Damian ook al in de jeugd van SC Victoria Hamburg.

Related posts