Ajax is rond met AS Roma en legt ‘top player’ Benjamin Tahirovic vast

Ajax en AS Roma hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Benjamin Tahirovic, zo nekdt de club bekend via de officiële kanalen. Tahirovic begon zijn professionele carrière bij het Zweedse Vasalunds IF, voordat hij in 2021 bij Roma kwam en is sinds maart van dit jaar international voor Bosnië en Herzegovina. Volgens het Algemeen Dagblad betaalt Ajax een transfersom van circa acht miljoen euro.

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat is in zijn nopjes met het binnenhalen van de twintigjarige middenvelder: “Benjamin is een sterke en balvaste middenvelder. Hij is een groot talent met een geweldige mentaliteit. Over een paar dagen komt hij naar Amsterdam voor de medische keuring en om de contractuele zaken met ons af te ronden.”

Waar het AD spreekt over een transfersom van circa 8 miljoen euro, rept transfermarktexpert Fabrizio Romano over een bedrag van 8,5 miljoen euro. Tahirovic moet alleen nog de medische keuring doorstaan voordat hij definitief aan de selectie wordt toegevoegd. De middenvelder, die onlangs door trainer José Mourinho een ‘future top player’ werd genoemd, gaat naar verwachting tekenen voor vier of vijf jaar.

Tahirovic kwam afgelopen seizoen tot elf optredens in de Serie A. De Bosniër is een centrale middenvelder, al is hij flexibel inzetbaar. In de voorlaatste wedstrijd van afgelopen seizoen maakte Tahirovic voor het eerst de negentig minuten vol in een competitiewedstrijd. Het duel met Fiorentina ging met 2-1 verloren. Verder kwam hij tot drie interlands in het shirt van Bosnië en Herzegovina.

 

Related posts