Ajax met gemak langs Fortuna Sittard: 4-0

Ajax heeft zondagmiddag weer eens drie punten gepakt in de competitie. Aan de hand van Steven Berghuis, die de eerste twee doelpunten maakte, werd Fortuna Sittard in de Johan Cruijff Arena met 4-0 verslagen. Dankzij de winst heeft Ajax, dat twee speelrondes op een zege wachtte, de tweede plek op doelsaldo weer in handen. De ploeg van coach John Heitinga was zaterdagavond voorbijgestreefd door PSV, dat zich in eigen huis ontdeed van Excelsior.

Als (indirecte) vervanger van Mohammed Kudus kwam Heitinga verrassend met Florian Grillitsch op de proppen. De Oostenrijker maakte in de zeven eerdere Eredivisie-duels, waarin hij speeltijd kreeg, slechts 166 minuten. Na zes minuten was het echter al raak en krulde Berghuis de bal via de binnenkant van de paal binnen. De VAR keek nog even naar een eventuele overtreding van Edson Álvarez, maar vond het te weinig om het doelpunt af te keuren. Dusan Tadic kon na twintig minuten de score verdubbelen na een verkeerde terugspeelbal van Rémy Vita. Tadic was de keeper al voorbij, maar zag verdediger Rodrigo Guth zijn inzet uit het doel koppen. Na een half uur kwam Ajax op 2-0 en het was opnieuw Berghuis die doel trof. Youri Baas bereikte op knappe wijze Dusan Tadic, wiens voorzet werd gemist door Remy Vita. De afronding door Berghuis was fraai. In de tweede helft was het Steven Bergwijn die opgelucht adem kon halen. Uit een corner schoot hij hard de bal achter doelman Pandur. Jorge Sánchez was voor de verandering een van de uitblinkers en zorgde met een omhaal (net naast) bijna voor de vierde treffer. Aan de andere kant was Dimitris Siovas dicht bij de 3-1, maar zijn kopbal ketste af op de lat. Silvano Vos werd in de 72ste minuut zijn debuut gegund door trainer John Heitinga, terwijl Mika Godts vlak voor tijd ook zijn debuut in het eerste elftal mocht maken. Kenneth Taylor bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 4-0.

Ajax – Fortuna Sittard 4-0 (2-0)

‘6 Berghuis 1-0
’27 Berghuis 2-0
’54 Bergwijn 3-0
’86 Taylor 4-0

Scheidsrechter: Van de Graaf
Toeschouwers: 54,231
Gele kaarten: Guth (Fortuna Sittard)

Opstelling Ajax: Geronimo Rulli, Jorge Sánchez (87. Youri Regeer), Edson Álvarez, Jurrien Timber, Youri Baas (46. Jorrel Hato), Florian Grillitsch (72. Sylvano Vos), Davy Klaassen (72. Francisco Conceicao), Kenneth Taylor, Steven Berghuis, Dusan Tadic (87. Mika Godts), Steven Bergwijn.

Opstelling Fortuna Sittard: Pandur, Pinto, Guth, Siovas, Vita (46 Navarro), Bistrovic, Erdogan (46 Gladon), Ozyakup (63 Duarte), Noslin (63 Embalo), Yilmaz (79 Buitink), Cordoba

 

Related posts