Ajax akkoord met Trabzonspor en presenteert Kaplan

Ajax meldt via de officiële kanalen dat er overeenstemming is bereikt met zowel Ahmetcan Kaplan als ook diens werkgever Trabzonspor over de overgang van de pas negentienjarige verdediger naar Amsterdam. Het contract van de Turkse aanwinst gaat per direct in en loopt door tot de zomer van 2027. Kaplan speelt sinds zijn jeugdjaren voor de kampioen in de Turkse Süper Lig. Hij moet bij Ajax de opvolger worden van de naar Torino vertrokken Perr Schuurs. Kaplan gaat bij Ajax spelen met rugnummer 13.

Ajax legde naar verluidt eerder deze week een bod neer van drie miljoen euro op Kaplan, terwijl Trabzonspor opteerde voor een bedrag tussen de zes en tien miljoen euro. Beide partijen hebben elkaar nu gevonden tijdens de onderhandelingen, al worden geen mededelingen gedaan over de transfersom. De Telegraaf repte donderdag over een som van tien miljoen euro. Kaplan stond recentelijk ook in de belangstelling van Arsenal, Spartak Moskou en Lille OSC. Ajax is echter zijn nieuwe werkgever.

Kaplan ziet Ajax als ideale springplank richting de Europese top. Ajax trok eerder deze zomer teven Bergwijn, Calvin Bassey, Brian Brobbey, Owen Wijndal, Francisco Conceição, Lorenzo Lucca en Jorge Sánchez al aan. Met de komst van Kaplan gaan de transferuitgaven richting de honderd miljoen euro terwijl er zo’n 140 miljoen is binnengekomen.

Related posts